Turisme
Kajaktur i Honduras
PDF Udskriv Email

I Honduras var jeg blandt meget andet på river rafting i en Nationalpark nær byen La Ceiba. Byen ligger smukt ud til Det Caribiske hav og nationalparken består af tæt regnskov med floden løbende igennem.

Søen viste sig at nå næsten ud til havet, der var kun en smal sandtange imellem og omgivelserne var flotte med grønt uigennemtrængelig regnskovsvegetation, aber i trætoppene og plumret vand. Der hang lianer ned i vandet og palmer og slyngplanter viklede sig rundt om træerne. Vi fik hver vores kajak og sejlede afsted. Klimaet var noget anderledes end de andre gange hvor jeg har roet kajak. I Honduras er klimaet hedt og fugtigt og jeg havde intet besvær med at holde varmen.

Læs mere…
 
Santa Rosa de Copán: Erindring af fortid og nutid
PDF Udskriv Email

I Santa Rosa de Copán mødes man af en levende fortid; den lille provinshoedstad i bjegene blev grundlagt af spanierne i i kolonitiden som centrum for tobaksdyrkelse. Byens koloniale arkitektur beskyttes og forbinder fortiden med nutiden når man går rundt i byens stenbelagte gader.

Her kan man følge kaffens spor, fra at besøge farme hvor den gror, og risterier hvor den ristes til nationalt forbrug eller hvorfra den eksporteres.

Læs mere…