Santa Rosa de Copán: Erindring af fortid og nutid
PDF Udskriv Email

I Santa Rosa de Copán mødes man af en levende fortid; den lille provinshoedstad i bjegene blev grundlagt af spanierne i i kolonitiden som centrum for tobaksdyrkelse. Byens koloniale arkitektur beskyttes og forbinder fortiden med nutiden når man går rundt i byens stenbelagte gader.

Her kan man følge kaffens spor, fra at besøge farme hvor den gror, og risterier hvor den ristes til nationalt forbrug eller hvorfra den eksporteres.

Man kan også følge tobakkens spor; besøge små cigarrullere eller la Flor de Copán, en cigarfabrik, der i årevis har produceret landets og regionens fineste håndrullede cigarer.

Man kan også blot vandre rundt i de hyggelige brostensbelagte gader og sætte sig på den centrale plads for at se hverdagslivet passere. Er man heldig bliver man mødt af byens børne-ungdoms-blæserorkester, en forestilling af en teatergruppe på stylter eller en teater- og danseforestilling i byens offentlige rum.

Fra Santa Rosa de Copán kan man tage dagsudflugter til de pragtfulde mayaruiner i Copán og til forskellige nationale parker.

Det kan varmt anbefales at bo i La Posada de Juan, et Bed and Breakfast der ejes af Doña Conchita, en hjertelig santarrosenser, der kan fortælle anekdoter om byens og landets historie, og få én til at føle sig hjemme.

 

Skrevet af Astridoandersen